Gadgets van OLO-Rotonde vzw op een tafel buiten in een groene omgeving

Afdelingen

Onze organisatie is actief binnen kinderopvang, welzijn, onderwijs, gezondheid en gezin. We zijn er zowel voor baby's en peuters, kinderen en jongeren als volwassenen en gezinnen. 

Bij sommige van onze diensten kan je meteen terecht, voor andere diensten heb je een erkenning nodig.

We zijn erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), het Agentschap Opgroeien, het Agentschap Onderwijsdiensten en Kind en Gezin.

Gadgets van OLO-Rotonde vzw op een tafel buiten in een groene omgeving
Verblijf
In sommige situaties kan het nodig zijn om, al dan niet tijdelijk, bij ons te verblijven. Daarom voorzien we woonondersteuning voor kinderen en jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. 
Begeleiding
We ondersteunen ook heel wat gezinnen, jongvolwassen en volwassenen aan huis of bij ons op de dienst: dat kan gaan om een éénmalige vraag of om intensieve dagelijkse ondersteuning.
Diagnostiek
Voor we jou een gepaste vorm van begeleiding of ondersteuning kunnen bieden, is het nodig om een juiste diagnose te krijgen. Hiervoor kan je terecht bij onze verschillende afdelingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. 
Dagondersteuning
We bieden heel wat verschillende vormen van dagondersteuning, zowel voor kinderen en jongeren als voor volwassenen. Ben je op zoek naar dagondersteuning voor kindjes met een specifieke zorgnood? Of zoek je ondersteuning bij het uitbouwen van je eigen dagbesteding? We werken graag samen een gepast traject op maat uit.
School
Onze basisschool voor buitengewoon onderwijs TRIOLO richt zich tot kleuters en lagere schoolkinderen met een specifiek attest. De school van OC Nieuwe Vaart voorziet een aanbod buitengewoon kleuter- en lager onderwijs Type 3, gericht op de noden van kinderen met gedrags- en/of emotionele stoornissen
Inclusieve kinderopvang Tierlantijn
Tierlantijn biedt inclusieve opvang waar alle kinderen welkom zijn, ook wanneer er extra zorgondersteuning nodig is. We zorgen voor een traject op maat van ieder kind. Samen creëren we een warme tweede thuis waar elk kind zich goed kan voelen.
Vrije tijd en vrijwilligerswerk
Onze afdelingen Ludentia en Vonak zetten sterk in op de organisatie van vrije tijd en vrijwilligerswerk.
Vormingen, trainingen en leercentrum
We organiseren verschillende vormingen en trainingen. Ontdek ze hier:
Bekijk hier onze open plaatsen
Fijn dat je overweegt om beroep te doen op onze ondersteuning! Hier vind je een overzicht van plaatsen die wij momenteel ter beschikking hebben.
OLO-Rotonde vzw

Onze locaties

Onze afdelingen bieden ondersteuning vanuit verschillende locaties. Bezoek onze locatie-pagina en vind meteen de juiste contact gegevens.

Buitenkant gebouw Driehuis op domein Miksebaan