Over OLO-Rotonde vzw

Over ons

OLO-Rotonde vzw, dat is een organisatie met een hart voor cliënten én medewerkers. Om en bij de 1000 medewerkers bieden kwaliteitsvolle zorg en hulpverlening aan meer dan 7000 cliënten. Met een verscheidenheid aan diensten en activiteiten streven we naar een optimale levenskwaliteit voor jong en oud. Onze slogan luidt dan ook ‘Jouw toekomst, onze zorg’. Samen creëren we een thuisgevoel. Je kan rekenen op een veilige en warme omgeving.

medewerkers OLO-Rotonde vzw zwaaien enthousiast

In een notendop:

 • We ondersteunen en begeleiden dagelijks kinderen, jongeren, en hun gezinnen met zeer uiteenlopende noden, gaande van weinig intensief aan huis tot zeer intensief residentieel.
 • We bieden buitengewoon onderwijs en inclusieve kinderopvang aan.
 • We begeleiden volwassenen met een beperking: zowel mobiele ondersteuning, dagondersteuning als residentieel verblijf.
 • We zorgen voor vrijetijdsinvulling voor mensen met en zonder beperking - We zetten in op het matchen van vrijwilligers met vrijwilligerswerk

We zijn actief in heel de provincie Antwerpen, en ook een stukje in Gent.

Ook aan vrijetijdsbesteding is er geen tekort. Voel je welkom bij therapeutisch centrum Ensō of geniet van ons inclusief eethuis Pure Pauze.

We zijn erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), het Agentschap Opgroeien en het Departement Onderwijs.

Download hier onze flyer.

 

0

Gemotiveerde medewerkers

0

Mensen die op onze zorg rekenen

0

Vrijwillige helpende handen

0

Schoolgaande kinderen

 • Buitenkant gebouw Driehuis op domein Miksebaan
 • Vrouw en jong meisje die met elkaar praten
 • Groep mensen tijdens opendeurdag
 • Fietsende kinderen
 • Jong kindje op een paard dat wordt vastgehouden door een begeleider
 • Groep mensen die stappen op hoofdweg van het domein op Miksebaan
 • Thumbnail: Buitenkant gebouw Driehuis op domein Miksebaan
 • Thumbnail: Vrouw en jong meisje die met elkaar praten
 • Thumbnail: Groep mensen tijdens opendeurdag
 • Thumbnail: Fietsende kinderen
 • Thumbnail: Jong kindje op een paard dat wordt vastgehouden door een begeleider
 • Thumbnail: Groep mensen die stappen op hoofdweg van het domein op Miksebaan
Ontdek hier al onze afdelingen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Verblijf
In sommige situaties kan het nodig zijn om, al dan niet tijdelijk, bij ons te verblijven. Daarom voorzien we woonondersteuning voor kinderen en jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. 
Begeleiding
We ondersteunen ook heel wat gezinnen, jongvolwassen en volwassenen aan huis of bij ons op de dienst: dat kan gaan om een éénmalige vraag of om intensieve dagelijkse ondersteuning.
Diagnostiek
Voor we jou een gepaste vorm van begeleiding of ondersteuning kunnen bieden, is het nodig om een juiste diagnose te krijgen. Hiervoor kan je terecht bij onze verschillende afdelingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. 
Dagondersteuning
We bieden heel wat verschillende vormen van dagondersteuning, zowel voor kinderen en jongeren als voor volwassenen. Ben je op zoek naar dagondersteuning voor kindjes met een specifieke zorgnood? Of zoek je ondersteuning bij het uitbouwen van je eigen dagbesteding? We werken graag samen een gepast traject op maat uit.
School
Onze basisschool voor buitengewoon onderwijs TRIOLO richt zich tot kleuters en lagere schoolkinderen met een specifiek attest. De school van OC Nieuwe Vaart voorziet een aanbod buitengewoon kleuter- en lager onderwijs Type 3, gericht op de noden van kinderen met gedrags- en/of emotionele stoornissen
Inclusieve kinderopvang Tierlantijn
Tierlantijn biedt inclusieve opvang waar alle kinderen welkom zijn, ook wanneer er extra zorgondersteuning nodig is. We zorgen voor een traject op maat van ieder kind. Samen creëren we een warme tweede thuis waar elk kind zich goed kan voelen.
Vrije tijd en vrijwilligerswerk
Onze afdelingen Ludentia en Vonak zetten sterk in op de organisatie van vrije tijd en vrijwilligerswerk.
Vormingen, trainingen en leercentrum
We organiseren verschillende vormingen en trainingen. Ontdek ze hier:
Bekijk hier onze open plaatsen
Fijn dat je overweegt om beroep te doen op onze ondersteuning! Hier vind je een overzicht van plaatsen die wij momenteel ter beschikking hebben.