Jobstudent1

Het leven zoals het is: jobstudenten in onze organisatie

14 maart 2024

|
jobstudenten studentenjob

Vorig jaar kwamen er, zoals elk jaar, weer heel wat jobstudenten onze teams versterken. Hun inzet, energie en leergierigheid betekenen vaak een waardevolle aanvulling voor onze afdelingen. De jobstudenten verdienen op hun beurt een centje bij, maar doen ook ervaringen op en ontwikkelen hun vaardigheden. Wij spraken drie enthousiaste jobstudenten over hun vakantiejob bij onze organisatie.

Nana - jobstudent magazijn

Nana is student bouwkunde en was dit jaar voor de eerste keer jobstudent bij onze organisatie. Een maand lang stak hij de handen uit de mouwen in ons magazijn. “Ik kende OLO-Rotonde niet en ik ben eerder toevallig bij de organisatie terecht gekomen. Ik zocht voor de zomer nog een vakantiejob en via de VDAB ben ik beginnen zoeken naar vacatures. Zo kwam ik bij de vacature van magazijnier bij OLO-Rotonde terecht. Ik was meteen enthousiast aangezien ik al ervaring had in het magazijn van een andere organisatie. Zij roepen je echter op als er mensen tekort zijn. Voor de zomer zocht ik werk voor een volledige maand.”

Vertel onze lezers eens hoe een dag in het magazijn er net uitziet?

“Ik begin met alle bestellingen klaar te leggen en daarna ontvang ik alle pakketjes die binnenkomen en dan verwerk ik deze. We weten op voorhand niet wanneer de leveranciers zullen leveren. Met momenten kan het hier dus heel druk zijn.”

Is de studentenjob voor herhaling vatbaar?

“Wat mij betreft wel. Ik ben heel blij dat ik de organisatie heb leren kennen. Het is altijd spannend als je ergens begint, maar mijn ervaringen waren alleen maar positief. Het zijn hier hele toffe collega’s en ik kan altijd met vragen bij hen terecht. Ik hoop hier in de toekomst zeker nog vakantiewerk te kunnen doen.”

jobstudent in magazijn

Marie - jobstudent communicatie

Marie is voor het tweede jaar op rij jobstudent op de communicatiedienst. Niet enkel tijdens de vakantie, maar ook doorheen het jaar werkte Marie reeds op onze communicatiedienst. Voor een schoolproject diende zij een aantal vrijwillige journalistieke uren te presteren en we hadden geluk dat zij voor onze organisatie koos.

Marie, leg eens uit waarom de keuze voor OLO-Rotonde een hele logische keuze was?

“Ik ken OLO-Rotonde al een tijdje omdat we steungezin zijn voor een jongen die hier in de leefgroep verblijft. Bij het zoeken naar een vakantiejob, ben ik eens gaan kijken tussen jullie vacatures voor jobstudenten. De vacature bij de communicatiedienst sprak me direct aan. Het sluit aan bij mijn studie journalistiek en het is een pluspunt dat je tijdens je vakantiejob ook echt zaken kan bijleren.”

Wat voor werk doe je net op de communicatiedienst?

“De dagen zijn hier heel verschillend. Soms werk ik projectmatig, zoals bijvoorbeeld aan het intranet (medewerkersportaal).

Soms ga ik ook mee op pad naar onze afdelingen om foto’s te nemen, te filmen of interviews te doen. Er zijn natuurlijk ook grote uitdagingen, maar daar leer je vaak het meest uit. Zo was het programma van de website volledig nieuw voor mij. Het is dan even zoeken, maar nu kan ik er goed mee overweg en kan ik deze vaardigheid toevoegen aan mijn cv.”

Zou ook jij een studentenjob aanraden bij OLO-Rotonde?

“Zeer zeker! Ik vind het een heel fijne werkomgeving. Ik haal er veel voldoening uit en ik voel me goed in het team. Bij vragen kan ik altijd bij hen terecht. Dat is belangrijk, want dat maakt dat je elke dag graag terugkomt. In principe is dit mijn laatste jaar als jobstudent omdat ik in mijn laatste jaar zit. Moest ik nog iets bijstuderen, dan kom ik zeker en vast terug!”

jobstudent met camera
Zoë - jobstudent IBO Lange Wapper

Zoë is al vier jaar jobstudent bij onze buitenschoolse kinderopvang (IBO). In de zomer versterkte zij het team van Lange Wapper voor een periode van maar liefst twee maanden.

Zoë, jouw keuze voor ons IBO’s was eveneens snel gemaakt?

“Klopt! Ik studeer leerkracht lager onderwijs. Lange Wapper is dus de perfecte plek voor mij. OLO-Rotonde ken ik ook al lange tijd omdat mijn vader al 20 jaar bij de groendienst werkt. Bovendien kwam ik hier zelf als kind naar de buitenschoolse opvang. Het inclusieve aspect in deze kinderopvang is een leerrijke ervaring die ik ook kan meenemen in mijn studies. Het is mooi om te zien hoe de kindjes met elkaar omgaan. Je ziet echt dat veel kinderen hun best doen om de kinderen die het moeilijker hebben te betrekken.”

We kunnen ons voorstellen dat je weinig tijd hebt om met je vingers te draaien?

“Dat is inderdaad geen probleem (lacht). We maken een planning, maar elke dag is anders. We voorzien altijd een activiteit in de voormiddag en eentje in de namiddag. Met de oudere kinderen doen we ook al eens uitstappen, zoals minigolf. Er zijn ook dagen dat kinderen een moeilijke dag hebben en dan is het voor ons ook pittig natuurlijk. Gelukkig zijn we hier met een hele toffe groep jobstudenten en medewerkers. Dat maakt het heel fijn werken.”

Je straalt echt als je erover praat!

“Aan het einde van de dag begint de vermoeidheid te spelen, maar ik haal er echt veel voldoening uit. In principe is dit mijn laatste jaar als jobstudent, maar ik ga misschien nog orthopedagogie bijstuderen, aangezien ik een grote interesse heb in het buitengewoon onderwijs. Indien zo, zou ik nog heel graag een aantal jaar jobstudent willen zijn in de buitenschoolse kinderopvang. En wie weet word ik na mijn studies ooit ook een vaste collega.”

zoe jobstudent groepsfoto met kinderen