The Human Link 1

Het project 'Warm bedrijf'

15 mei 2023

|
welzijn medewerker project Warme bedrijven

Mentale gezondheid op het werk

De laatste jaren komt mentaal welzijn steeds meer op de voorgrond, ook op de werkvloer. Bedrijven willen meer en meer inzetten op een werkomgeving die medewerkers mentaal gezond houdt én zelfs versterkt. Een werkplek waar iedereen samenwerkt om medewerkers energiek en bevlogen aan de slag te houden. Gelukkige en veerkrachtige werknemers zijn immers ook productief. Een heel mooi idee! Maar hoe breng je dit nu in praktijk? Hoe zorg je voor een welzijnsbeleid dat echt werkt? Dit zijn allesbehalve simpele vragen. The Human link, expertisecentrum voor preventie en welzijn, startte daarom het project ‘Warme Bedrijf’.Zij gingen samen met meer dan 200 bedrijven en de Vlaamse overheid op zoek naar wat echt werkt en belangrijk is om de mentale gezondheid van collega’s te versterken.

Pilootbedrijf

Ook onze organisatie nam enthousiast deel aan het project. We willen immers een organisatie zijn met een hart voor onze cliënten én medewerkers. Onze organisatie was dan ook graag één van de pilootbedrijven om de ontwikkelde tools in praktijk te testen. Dit resulteerde uiteindelijk in een ‘warm-bedrijf startpakket’ met concrete tools die bedrijven ondersteunen in het ontwikkelen van afgestemde initiatieven die ook echt gedragen worden door medewerkers en daardoor ook écht werken.

Meer info

Alle info, methodieken, tools van zijn gratis beschikbaar voor iedereen.

Graag meer weten over het project?

Klik hier

Youtube video thumbnail (id: xwQRN1RvCkc)

Fatima (Vlaamse Overheid), Anaïs (Railtraixx) en onze OLO-Rotonde collega Ruben zaten samen aan tafel en gaven hun mening over wat zij echt belangrijk vinden om zich goed te voelen op het werk.

Ben je benieuwd naar het volledige filmpje?

Klik hier