Purepauzegroep 1 Websize

5 jaar Pure Pauze

27 juli 2023

|
pure pauze receptie eethuis

In 2023 mocht Pure Pauze vijf kaarsjes uitblazen en daar zijn we trots op. Deze verjaardag werd dan ook uitgebreid gevierd met een mooie receptie en speeches van onze algemeen directeur Jean-Pierre Van Baelen, Ingrid Martens (directeur dagondersteuning), Karina Hans (Schepen gezin en sociale zaken) en burgemeester Philip Cools.

 

Een unieke plek

Pure Pauze is een inclusief eethuis, gelegen in het hart van Brasschaat. Het is een plek waar mensen met en zonder beperking samenwerken en zorgen voor lunches, koffie en gebak. De echtheid en eigenheid van de medewerkers maakt Pure Pauze uniek. Dit wordt ook gevoeld door de bezoekers. In vijf jaar tijd is Pure Pauze een begrip geworden in Brasschaat. Ook burgemeester Philip Cools deelt die mening. “Menig Brasschatenaar heeft de voorbije jaren de weg gevonden naar dit prachtige plekje. Bij de enthousiaste start van dit unieke concept in april 2018 was het voor iedereen toch spannend afwachten, maar al snel veroverde dit eethuis een plekje in ons hart. De sfeer is warm, de medewerkers zijn uiterst charmant, de gerechten worden steevast tot in de puntjes verzorgd… men had geen betere naam kunnen bedenken! Pure Pauze is… pure pauze!”

 

Dromen van een inclusieve samenleving

Onze organisatie gelooft sterk in een inclusieve samenleving waar iedereen actief aan kan deelnemen én kan bijdragen. Pure Pauze is het levende bewijs dat het kan. Ze zijn er in geslaagd om een plek te creëren waar medewerkers, met de nodige ondersteuning en begeleiding hun talenten kunnen tonen en ontwikkelen. Pure Pauze geeft zijn medewerkers identiteit, ze horen erbij en nemen hun rol op in de samenleving. Op hun beurt geven zij ook meerwaarde terug aan die samenleving. Algemeen directeur Jean-Pierre Van Baelen is dan ook trots op dit project.

“Ook voor mij persoonlijk betekent de realisatie van Pure Pauze bijzonder veel. Het plaatst OLO-Rotonde als welzijnsorganisatie op de kaart, ook bij de gewone burger die kan komen dagdromen bij een lekkere tas koffie of thee met iets lekkers erbij om te eten. Zo zetten we in op onze droom van een inclusieve samenleving waar er een volwaardige plek is voor iedereen. Op deze manier realiseert OLO-Rotonde een maatschappelijke meerwaarde.”

 

Inclusieve werkvloeren

Eind 2022 is onze organisatie samen met IN-Z in het ambitieuze project 'Schitteren in de zorg' gestapt, ondersteund door de provincie Antwerpen. IN-Z voegde zo een gemotiveerde medewerker, met een afstand tot de arbeidsmarkt, toe aan het Pure Pauze-team. De bedoeling was om de medewerker, met de nodige ondersteuning van IN-Z, ervaring op te laten doen om nadien terug te kunnen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Dit werd een echt succesverhaal. De medewerker werd al snel een toegevoegde waarde voor Pure Pauze. Bovendien voelde hij zich snel helemaal thuis. Het is niet alleen het bewijs dat Pure Pauze werkt, sterker nog: Pure Pauze is het langstlopende project waar handicap, sociale economie en participatieve werkvloeren samenkomen én mooie resultaten opleveren.

 

Achter de schermen

Pure Pauze blijft succesvol draaien door de inzet van een heleboel mensen die zich daar elke dag opnieuw voor inzetten. Dit gaat van cliënten en hun begeleiders tot medewerkers uit de sociale economie. Iedereen vormt op zijn eigen manier een onmisbaar stukje in het geheel.

Onze algemeen directeur maakte van de gelegenheid gebruik om toch enkele mensen te bedanken voor hun bijdragen. “Pure Pauze is een voorbeeld van hoe je door goed samen te werken het verschil kan maken. Het zou me te ver leiden om iedereen proberen te noemen en ik wil bovendien niemand vergeten, maar sta me toe om voor twee collega’s een uitzondering te maken: collega-directeur Ingrid Martens aan de ene kant en onze dagelijks verantwoordelijke van Pure Pauze, Els Peers. Samen met alle medewerkers maken zij Pure Pauze elke dag waar. Ook Karina Hans verdient een bijzondere vermelding. Zij was een believer van het eerste uur. Zij stond als “meter” aan de wieg van de pasgeborene die we de naam Pure Pauze gaven.”

team pure pauze 5 jaar