Mannelijke cliënt van olo-rotonde vzw in tuin

Dirk, reeds 30 jaar cliënt in onze organisatie

14 maart 2021

|
zelfstandig wonen begeleiding praktische ondersteuning

Dirk is 57 jaar oud en krijgt al zo’n 30 jaar ondersteuning van OLO vzw. Wonende in zijn eigen appartement in Brasschaat, krijgt hij één keer per week persoonlijke begeleiding vanuit Huis Rozenhoeve. Dirk is erg zelfstandig, werkt vijf halve dagen per week en krijgt administratieve en praktische ondersteuning van zijn begeleiders Iris en Kristof. Daarnaast laat hij zijn stem actief horen binnen OLO, als voorzitter van het Collectief Overleg van de afdeling Mobiel en waarnemend lid van de Raad van Bestuur.

Van de start tot nu, ik was er overal bij. Mijn naam is Dirk en ik krijg al zo’n 30 jaar ondersteuning van OLO-Rotonde vzw. Al had de organisatie vroeger een andere naam en was ze ook veel kleiner. Geleidelijk aan zag ik de werking uitbreiden en werd duidelijk dat de organisatie slaagde in haar missie, waardoor steeds meer mensen hulp konden krijgen. Vandaag de dag is OLO-Rotonde
vzw een grote organisatie, maar toch verdienen ze een pluim op menselijk vlak: het is erg fijn hoe zij met de mensen, werknemers én cliënten, omgaan.


Onmisbare voorzitter van het Collectief Overleg
Ik maak zelf al een hele tijd deel uit van het Collectief Overleg van de afdeling Mobiel, waar ik
ook voorzitter van ben. Daarnaast zit ik mee in de Raad van Bestuur. Je kan dus wel stellen dat ik de organisatie vanbinnen en vanbuiten ken. Zo weet ik dat zelfs op het hoogste niveau binnen OLO vzw er mensen zitten dat het hart op de juiste plaats hebben, die ons betrekken en naar ons luisteren. Daar wil ik hen dan ook graag voor bedanken. De organisatie is dan wel veranderd, toch is het nog even fijn als in het begin dankzij de mensen die er werken. Ik hoop nog lang mijn stem te kunnen laten horen binnen de organisatie en dan zien we wel wat de toekomst in petto heeft.

Ik vergelijk mijn traject binnen OLO-Rotonde vzw met een verhaal in een boek. Als je mensen op voorhand het verhaal van A tot Z vertelt, hoeven ze het boek zelf niet meer te lezen. Nieuwe mensen moeten het verhaal ervaren, het boek zelf lezen en dan hun oordeel vormen. Op die manier heb ik door de jaren heen zelf ondervonden dat ik hier goed zit en dat vind ik juist het mooie eraan.
Mannelijke cliënt van olo-rotonde vzw in tuin