Begeleider Jaimy speelt met kinderen op een schommel

Jaimy, plaatselijk verantwoordelijke IBO Lange Wapper

18 maart 2021

|
medewerker kinderopvang

Jaimy Severin legde als medewerker van OLO-Rotonde al een indrukwekkende weg af. Hij startte als vliegend begeleider binnen de buitenschoolse opvang, werd plaatselijk verantwoordelijke van IBO Lange Wapper en biedt ook ondersteuning bij leefgroep Klinker. Hij ontfermt zich over kinderen en jongeren met uiteenlopende noden.

Thuiskomen bij OLO-Rotonde vzw
Ik ben Jaimy en ik kwam bij OLO-Rotonde vzw terecht als stagiaire opvoeder. De kinderen, de omgeving en de werksfeer hadden een blijvende impact en overtuigden mij om na mijn studie Internaatsbeheer vast voor de organisatie te komen werken. Gestart als vliegende werkkracht, ging ik bij de verschillende IBO vestigingen extra hulp bieden waar dat nodig was. OLO-Rotonde vzw zag dat ik meer in mijn mars had en gaf me de kans plaatselijk verantwoordelijke te worden. Zo sta ik nu twee jaar aan het hoofd van IBO De Lange Wapper, dat ik mee uit de grond mocht stampen. Dat combineer ik met leefgroep Klinker, aangezien dat het meeste aansluit bij mijn kinderdroom: werken in een internaat met jongeren met unieke noden. Toch heeft elke job hier zo zijn charme.

Ik haal het meeste voldoening uit het geluk van de kinderen. Als je ziet hoe gelukkig zij hier zijn, weet je waarvoor je het doet.

Algemeen voelt elke dag op het werk als thuiskomen. Ik ben hier echt graag en heb mezelf
gaandeweg kunnen ontplooien dankzij de kansen die me werden aangeboden. Daarnaast maken de mensen hier het werk nog aangenamer. Alle collega’s komen goed overeen en we kunnen altijd bij elkaar terecht. De sfeer is zelfs zo goed dat we ook regelmatig afspreken om samen iets te gaan eten of drinken. Ook word ik warm ontvangen door alle kinderen op de verschillende vestigingen die ik als vlieger leerde kennen. Ik ben nu wel plaatselijk verantwoordelijke, maar toch heb ik nog nauw contact met de kids. Momenteel geeft dat me voldoende uitdaging, maar moest ik toch meer willen, dan biedt OLO-Rotonde mij ook die kans. We zullen dus wel zien waar mijn pad binnen de organisatie uitkomt. Mijn droom voor de toekomst is in ieder geval dat OLO-Rotonde vzw nog meer kan uitbreiden en we daardoor nog meer jongeren en kinderen kunnen helpen, maar we zijn al goed op weg.

Begeleider Jaimy speelt met kinderen op een schommel 20220323 135004