Gebakje op bord van Pure Pauze

Steven - gepassioneerd hulpkok en vrijwilliger bij Pure Pauze

29 maart 2021

|
Pure Pauze inclusief eethuis vrijwilliger

Sinds de opstart vier jaar geleden is Steven (32) een gevestigde waarde in de keuken van Pure Pauze. De gepassioneerde hulpkok, afkomstig uit Halle-Zoersel, is naast een krak van een patissier en een zanger/muzikant vooral een heel gemotiveerd vrijwilliger. Geld is voor hem nooit een drijfveer geweest, hij wil vooral mensen helpen en gelukkig maken.

 

Eigenlijk ben ik één van de pioniers van Pure Pauze. Ik werk hier al in de keuken van toen dit
initiatief opgestart werd, nu vier jaar geleden. Ik heb driemaal in de zaal mogen helpen, maar ik sta absoluut het liefste in de keuken. Ik kan daar trouwens ook echt niet gemist worden, omdat ik dat zo graag en goed doe. Ik help mee met alle bestellingen maar houd me vooral bezig met de patisserie, daar heb ik echt een passie voor.

 

OLO-Rotonde vzw

Ik heb OLO-Rotonde vzw leren kennen door mijn tijd in het bijzonder onderwijs. Dat kwam door de combinatie van twee factoren: OLO-Rotonde vzw werd voorgesteld door mijn school, maar tegelijkertijd was er ook een schoolgenoot die de organisatie aanprees. Het heeft dan ook niet lang geduurd tot ik de stap zette. Ik werk nu drie dagen per week als vrijwilliger voor hen. Al is dat soms een hele uitdaging aangezien ik geen rechtstreekse verbinding heb met het openbare vervoer. Als ik echter eerlijk ben, ben ik met plezier die twee uur per dag onderweg, aangezien ze mij bij Pure Pauze écht het gevoel geven dat ze mij niet kunnen missen. Bovendien doe ik dit werk met zoveel liefde, dat ik die transittijd er met plezier bij neem. Behalve dan als de bus niet komt opdagen, dat is dan weer best vervelend.

 

Levenslang leren

Ik ben momenteel een hulpkok opleiding aan het volgen bij de PIVA in Antwerpen. Ik heb vroeger mijn eerste horeca-ervaring opgedaan in een lokale bowlingzaal die een kleine bistro had, maar ik heb de smaak pas echt te pakken gekregen doordat OLO-Rotonde vzw dit project heeft opgestart.

Ik heb bij PIVA al vijf modules van de hulpkok opleiding afgerond, al blijft mijn echte passie wel
patisserie en desserts. Dat heb ik dankzij de opleidingen ondervonden. De opleiding patisserie is best wel uitdagend, omdat ik alles perfect volgens de regels moet volgen. De verhouding van ingrediënten, baktijden tot zelfs het type van de oven, alles moet juist zijn. Sinds oktober ben ik ook de module brood beginnen volgen, waardoor ik nu thuis vaak mijn eigen vers brood kan eten, wat heel leuk is. Maar mijn grote liefde, dat blijven de desserts. Ik maak er steeds voldoende zodat ik er ook kan meebrengen voor mijn collega’s. Het laatste dat ik heb meegebracht waren macarons; niet makkelijk om te maken maar iedereen vond ze heerlijk.

 

Geen vooroordelen, enkel lekker eten


Pure Pauze is echt een plaats waar geen enkel vooroordeel bestaat; iedereen krijgt hier gelijke
kansen. Ik heb vroeger andere plaatsen gekend waar ik voelde dat ik minder kansen kreeg om te werken en mij te bewijzen. In het verleden werd vaak gekeken naar wat ik niet kon, hier wordt net gefocust op wat ik wél kan. Wij zijn een plaats waar iedereen welkom is en waar we lekkere dingen op de kaart aanbieden. Mijn favoriet gerecht is eigenlijk onze maandelijkse suggestie, die verandert elke maand. Al zijn we ook erg bekend voor onze ambachtelijke soepen. Altijd gevolgd door één van mijn desserts, natuurlijk!


Speciale momenten

Ik heb hier al erg veel mooie momenten meegemaakt. Het leukste moment kan ik onmogelijk kiezen, het zijn er echt al zoveel geweest. Een minder moment daarentegen kan ik wel makkelijker zeggen. Tijdens de corona-tijden had ik het bijzonder moeilijk, want toen moesten we een aantal maanden sluiten. Tijdens de tweede corona-golf zijn we met afhaalgerechten begonnen en kon ik terug één keer per maand komen, nadien één keer per week. We hopen allemaal dat we dit niet meer moeten meemaken, want we kunnen Pure Pauze echt niet missen. Het is ons leven…

Kok IMG 8850

Pure Pauze is echt een plaats waar geen enkel vooroordeel bestaat; iedereen krijgt hier gelijke kansen.

Foto van Steven

Steven

Gepassioneerd hulpkok en vrijwilliger bij Pure Pauze