Vrijetijdsdienst Ludentia

Of je nu voetbalt, danst, schildert, muziek maakt of tekent,... Wie doet wat hij graag doet heeft meer energie, meer zelfvertrouwen en is gelukkiger. Bovendien zorgen hobby's en sportactiviteiten ervoor dat je mensen ontmoet, vaardigheden leert en dat je even zorgeloos kan zijn. Allemaal zaken die je nodig hebt om veerkrachtig in het leven te staan. Een fijne vrijetijdsactiviteit is daarom belangrijk voor iedereen. Ook als je een kind, jongere of volwassene bent met een extra zorgbehoefte. Als je een beperking hebt is het niet altijd gemakkelijk om een activiteit te zoeken die je graag doet en die tegelijkertijd ook rekening houdt met jouw specifieke noden. Onze vrijetijdsdienst Ludentia helpt je graag bij het zoeken naar een activiteit die volledig bij jou past.

Onze vrijetijdsdienst Ludentia is een erkende organisatie voor vrijetijdzorg (VTZ). Wij organiseren enerzijds zelf een fijn vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Anderzijds bieden wij ook de mogelijkheid aan om een individueel vrijetijdstraject te volgen. We begeleiden je bij het zoeken naar een activiteit die aansluit bij je mogelijkheden en interesses. Vervolgens helpen we met het zoeken naar een club die bij jou past.

Hier kan je meer info vinden over ons vrijetijdsactiviteiten en individuele vrijetijdstrajectbemiddeling:

Aanbod van vrijetijdsactiviteiten

Ludentia organiseert ook zelf activiteiten, sportevenementen, cursussen, reizen, ...
Om deze activiteiten te organiseren, kunnen we rekenen op een grote groep geëngageerde vrijwilligers.

 

Individuele vrijetijdstrajectbemiddeling

We helpen jou bij het verhelderen van je eigen behoeften en mogelijkheden op het domein van vrije tijd. We proberen je te leiden naar het reguliere of het doelgroepspecifieke aanbod. Dit op basis van je eigen mogelijkheden en wensen.

 

Buitenkant gebouw Buurthuis Op Maat