De Vreemde Vogels

Wie zijn we?

Wij zijn een inclusieve pop/rock-coverband van ongeveer vijftien muzikanten en zangers. Wie je ook bent, man of vrouw, jong en oud, met of zonder beperking, welke geaardheid dan ook, iedereen is welkom bij de Vreemde Vogels!

In de loop van 2016 zijn wij gestart als gelegenheidsband van OLO-Rotonde. Door het grote enthousiasme van de bandleden en het publiek weten wij echter niet van ophouden!

Wij brengen Engels-en Nederlandstalige meezingers die steeds garant staan voor ambiance, zoals  'Iedereen is van de wereld' en 'Satisfaction'.

 • Ontwerp Zonder Titel (46) (1)
 • 1
 • 1 (1)
 • 1 (2)
 • Ontwerp Zonder Titel (47)
 • Thumbnail: Ontwerp Zonder Titel (46) (1)
 • Thumbnail: 1
 • Thumbnail: 1 (1)
 • Thumbnail: 1 (2)
 • Thumbnail: Ontwerp Zonder Titel (47)

Er is altijd ambiance bij de Vreemde Vogels!

Foto van Wardje

Wardje

Zanger

Onze visie

Wij zijn een muziekband waarin iedereen met de nodige ondersteuning binnen zijn eigen mogelijkheden kan functioneren en in staat wordt gesteld om zijn of haar talent in te zetten en te doen groeien. We maken geen onderscheid, iedereen die zich op welke manier dan ook inzet voor de groep is een Vreemde Vogel. Alle bandleden moeten zichzelf kunnen zijn. De talenten gaan verder dan alleen het muzikale. Een band heeft ook een team nodig dat hen ondersteunt voor vervoer, planning, techniciteit, enz... We willen een band zijn waar al deze talenten een plaatsje vinden.

Er is een gezellige & gemoedelijke sfeer in de groep met veel ruimte voor eigen inbreng, maar met een duidelijke omkadering.

Foto van Jan

Jan

Drummer

Wij geloven dat muziek maken zorgt voor verbinding, zowel binnen de groep als in de ruimere samenleving. Bij de Vreemde Vogels creëren we een veilige omgeving waarin iedereen binnen zijn eigen mogelijkheden aansluiting vindt.  Dit doen we door op maat te werken en met nodige ondersteuning.

De Vreemde Vogels is een zalige groep mensen, die buiten de muziek ook een warm hart uitdragen naar elkaar. We spelen leuke, toegankelijke muziek en maken mensen blij. Daar doe ik het voor!

Foto van Gerrit

Gerrit

Zannger & Begeleider

Ontmoet onze bandleden

Biance Zangetes (36) Wardje (1)
Relinde - zangeres

Ik ben 62 jaar en zing al sinds 2017 bij De Vreemde Vogels. Ik heb de muziekmicrobe meegekregen van mijn vader. Ik hou van ambiance tijdens de optredens. Het optreden dat we gaven voor KVG is mij het meest bijgebleven. De mensen waren heel enthousiast en ik vond het zelf één van onze betere optredens. Ik geniet van de gezellige sfeer tijdens de repetities. De momenten dat we enkel met alle zangers samen repeteren zijn ook steeds heel fijn.

Wardje - zanger

Ik ben zanger bij de Vreemde Vogels. Het is heel plezant bij het orkest. Ik doe dit supergraag. Soms is het wel moeilijk met die Engelse teksten, daar moet ik nog op oefenen. Maar dat komt wel, zegt Gerrit. Er is altijd ambiance bij De Vreemde Volgels en dat heb ik graag!

Bianca (1) Jan (1)
Bianca - Zangeres

Ik ben Bianca en ik ben geboren te Merksem op 15 april 1970. Op 7-jarige leeftijd zong ik al mee met de radio en deed ik mijn eerste optreden op school, het liedje 'Ben' van Sylvie Melody. Het orgineel van Michael Jackson. Ik deed na mijn lagere school ook mee met de playback van het VFG Antwerpen. Later werd dit een talentenjacht. Ik ben ondertussen ook live gaan zingen. Eerst bij 'Allemaal Zangers' te Stabroek, via een gezamenlijk optreden heb ik dan kennis gemaakt met de Vreemde Vogels. Nu repeteer ik ook met hen en heb ik al verschillende optredens meegedaan.

Jan - Drummer

Naast metalhead en fotograaf ben ik ook de drummer van de band. Al sinds het prille begin ben ik van de partij! Ik ben blij dat ik bij de Vreemde Vogels kan drummen. Er is een gezellige en gemoedelijke sfeer in de groep met veel ruimte voor eigen inbreng, maar met een duidelijke omkadering. Het concert dat mij het meeste is bijgebleven is die van enkele jaren geleden in het Sint-Jozef in Antwerpen. Ik heb hier zelf op school gezeten en mijn stiefvader geeft daar ook les. Ik was trots om aan hen allemaal te kunnen laten zien wat ik heb bereikt.

Wilfried Leo
Wilfried - Zanger

Ik zing al van bij het prille begin bij De Vreemde Vogels. Ik zing zelfs het liedje "Ik hou van u"  van Noordkaap al alleen. Ik hou van de sympathieke mensen bij De Vreemde Vogels en ik geniet van elk optreden.

Leo
Ludwig Rudy
Ludwig - Tamboerijn

Ik ben geboren en getogen in Antwerpen in 1972. Ik speel al twee jaar tamboerijn. Het is voor mij één grote familie door de hechte band die ik met iedereen heb. Optredens geven vind ik altijd een heel spannende ervaring, maar het zijn wel de momenten die ik het meeste koester.

Rudy - Zanger

Ik zing al zo'n 2 à 3 jaar bij De Vreemde Vogels. Het leukste aan de Vreemde Vogels vind ik het zingen zelf! Het nababbelen na een repetitie of na een optreden vind ik ook altijd heel gezellig. Ik vind het heel fijn dat Gerrit ons zo veel steun geeft.

Mieke (1) Steven
Mieke - zangeres

Ik ben bij de Vreemde Vogels gekomen omdat ik graag zing en graag naar muziek luister. Nu zing ik backing vocals maar indien we een geschikt nummer vinden, zou ik graag een keer de leadzang doen.

Steven - zanger & gitaar

Mijn leven is één en al muziek. Ik droom ervan het te kunnen maken als singer-songwriter zoals ik al bij een optreden heb mogen aantonen. Meestal zing ik mee met de backing-vocals, maar soms zing ik de lead. Ik doe al sinds het prille begin mee. Ik doe mee met de Vreemde Vogels om er voor mij maar één ding telt: muziek, muziek en nog eens muziek.

Wout Werner
Wout - Gitaar
Werner - Transport en Support
Ronald Gerrit
Ronald - begeleider P.A.

Ik werk in het dagelijks leven als laborant en ik ben de P.A.-man van de band. Elke zanger en muzikant mix ik er in, want techniek is helemaal mijn ding.

Gerrit - Zanger en begeleider

De Vreemde Vogels ligt me nauw aan het hart. Het is een ontzettend leuk iniatief dat mensen bij elkaar brengt met muziek als medium. De Vreemde Vogels zien repeteren en optreden geeft me telkens een warm gevoel. Het zalige groep mensen, die buiten de muziek ook een warm hart uitdragen naar elkaar. We spelen leuke, toegankelijke muziek en maken mensen blij. Daar doe ik het voor!

Gert Jij
Gert

P.A.

Word jij ook een Vreemde Vogel?

Voel je het kriebelen om lid te worden van de Vreemde Vogels?

Neem dan zeker contact op met onze vrijetijdsdienst Ludentia.

Klik hier!

 

Boek ons

Je kan De Vreemde Vogels boeken voor een optreden. Wij spelen een set van ongeveer een uur. Ambiance verzekerd!

Om de beste kwaliteit te kunnen leveren werken wij onze eigen PA-installatie en techniekers.

Onderstaand vind je alle praktische informatie.

Praktische info

Wil je graag een optreden boeken?

Stuur een e-mail naar de.vreemde.vogels@olo-rotonde.be met volgende gegevens:

 • Datum + uur optreden
 • Locatie
 • Gelegenheid (verjaardag, trouwfeest, ...)
 • Contactpersoon (e-mailadres, gsm-nummer-

Voor een optreden en het gebruik van onze P.A. - installatie vragen wij een minimum gift van 110 EUR. De opbrengst van onze optreden wordt gebruikt voor de aankoop van nieuw materiaal zodat wij de kwaliteit van onze optreden kunnen blijven verbeteren.

Na de betaling ontvang je van ons een fiscaal attest.

Een drankje en/of voor of na het optreden wordt zeer gewaardeerd.

Heb je nog vragen of wil je graag meer info? Stuur ons e-mail via de.vreemde.vogels@olo-rotonde.be

We kijken alvast uit naar een fijne samenwerking!

Youtube video thumbnail (id: VRYVVwxzzu4)
Ontwerp Zonder Titel (46)