Lopende acties

Olo Rotonde Giften 3

Kunstveiling - leefgroep Honk 2

In ... wordt er een kunstveiling georganiseerd ten voordele van onze leefgroep Honk. Wij kijken er alvast heel erg naar uit en we hopen jullie even enthousiast te maken. Met dit initiatief hopen we enkele extra’s te kunnen aanbieden aan onze jongens in de vorm van materiaal of ervaringen. Bovendien (en misschien nog belangrijker) geeft het de jongeren van Honk de kans om de buitenwereld meer te vertellen over de werking van hun leefgroep. Op deze manier willen ze graag hun steentje bijdragen aan een positievere beeldvorming rond leefgroepen. Onderstaand vertellen begeleidster Sarah en jongere Francis je er graag meer over.

lees snel verder

Snoezelruimte - leefgroep Stroom 2

Onze leefgroep Stroom 2 droomt van een eigen snoezelruimte. Dit is een ruimte waar je kan ontspannen door middel van kleuren, beelden, geuren en geluiden. Doordat de zintuigen op een bepaalde manier worden geprikkeld, neemt de spanning die iemand ervaart af. Het geeft de mogelijkheid om even alleen te zijn, weg van de hoeveelheid prikkels die op je afkomen. Jongere Lode en begeleidster Femke vertellen er meer over.

Lees snel verder

Italiëreis - leefgroepen Stroom

Een jaar geleden begon er binnen het paviljoen Stroom een idee te groeien om een buitenlands kamp te organiseren voor al onze bewoners (29 jongens en meisjes tussen 10 en 21 jaar oud met gedrags -en emotionele stoornissen en/of een verstandelijke beperking). Waarom? Begeleider Stein vertelt er meer over.

Lees snel verder

Snoezelruimte - Huis Mechelen

Huis Mechelen werkt momenteel met een snoezelkoffer. Deze koffer stimuleert verschillende zintuigen via sensomotorisch materiaal. Het wordt echter meer en meer een sleurwerk om deze mee te nemen op huisbezoeken. Daarom dromen ze van een eigen snoezelruimte. Enkele collega's van Huis Mechelen vertellen er meer over.

lees snel verder

Nuage rolwagen - Verblijf volwassenen

Een tijdje geleden hebben we één van onze comfortabele zitsystemen moeten afschrijven omdat deze helemaal versleten was. We zijn op zoek gegaan naar een goed alternatief en zijn bij de Nuage rolwagen terecht gekomen. Laura, ergotherapeut van De Vluchtheuvel, vertelt er meer over.

lees snel verder