Groepstraject paarden-pauze

Paarden-pauze is een groepstraject voor meisjes tussen de 15 - 20 jaar met ASS die nood hebben aan een pauze, om welke reden dan ook.

Voor iedereen die zichzelf even kwijt is of extra ondersteuning kan gebruiken, bieden wij een plek aan op de boerderij om even op adem te komen. Een plek waar je gewoon even mag komen zijn in een prachtige, natuurlijke omgeving. Een plek zonder verwachtingen en verplichtingen. Een plek waar jij op je eigen tempo kan werken aan doelstellingen die jijzelf bepaald.

De bijeenkomsten verlopen volgens een vaste structuur. We starten met een groepsgesprek waarin ervaringen en verhalen van de afgelopen weken worden uitgewisseld om te leren van elkaar. We bespreken samen hoe het gaat, wat er goed loopt of waar we tegenaan botsen. Vanuit dat rondje wordt gekeken welke oefeningen of thema's belangrijk zijn voor die dag. Hiermee gaan we dan aan de slag bij de paarden en andere dieren: een oefening met de paarden rond een thema, wandelen met de ezels of alpaca's, een ontspannend ritje te paard, de paarden verzorgen, een creatieve opdracht, klusjes op de boerderij,... Alles kan en niets moet. Aan het einde van de sessie is er ruimte voor evaluatie: hoe is het voor iedereen geweest, wat neem je mee uit de sessie van vandaag?

De nadruk ligt voornamelijk op tot rust komen, een plek creëren waar je je veilig kan voelen en op je eigen tempo kan groeien vanuit je eigen talenten. Dit alles in verbinding met leeftijdsgenoten, de dieren en de natuur. 

Thema's die aan bod kunnen komen:

  • Grenzen en eigen ruimte
  • Zelfvertrouwen
  • Emoties, gedachten en gevoelens
  • Faalangst en perfectionisme
  • Talenten
  • Communicatie

Om de geborgenheid van de groep te garanderen werken we met een vast gezelschap. We starten met een intake. Daarna ben je iedere twee weken welkom op maandag van 14u tot 16u. Regelmaat en structuur zorgen ervoor dat we met een veilige groep kunnen groeien. Je sluit aan bij de groep zolang jij dat wil, je bepaalt dus zelf de duur van je traject. Er is plaats voor maximaal 4 deelnemers.

1000003849