Aangepast paardrijden

Het project 'aangepast paardrijden' op zorgboerderij Meander biedt de kans om op een ontspannen en aangepaste manier in contact te komen met paarden. Meander volgt de regels van het Natural Horsemanship, een op natuurlijk paardengedrag gebaseerde, paard vriendelijke en effectieve trainingsmethode.

Aangepast paardrijden is een recreatieve activiteit voor iedereen die wil leren paardrijden maar niet op een reguliere manege terecht kan. Hier kan je leren paardrijden met behulp van één op één begeleiding, aangepast materiaal en hulpmiddelen zoals speciale teugels, een opstapplateau en een aangepast zadel. Er is een tillift aanwezig zodat ook minder mobiele personen kunnen opstappen. Het is wel een vereiste dat je zelfstandig kan zitten, al dan niet met begeleiding naast het paard.

De plezierervaring, natuurbeleving en beweging staan voorop. Therapeutische effecten blijven uiteraard ook doorwerken maar zijn niet het doel van de activiteit.

Hoewel de nadruk op het rijden ligt, zijn ook de verzorging en het opzadelen van het paard belangrijk. Samen met je begeleider maak je het paard klaar voor de sessie, na de sessie wordt het paard afgezadeld en terug in de stal of in de weide gezet.

We bieden aangepast (orthopedagogisch) paardrijden aan voor kinderen (vanaf 5 jaar), jongeren en volwassenen met:

  • een hart voor paarden
  • een mentale en/of fysieke beperking
  • gedrags-, leer- of ontwikkelingsstoornis
  • sociaal-emotionele problematiek
  • hoogsensitief

We richten ons op individuen. Een sessie duurt 60 minuten en kost 55 euro.

Ik heb leren draven op Magic en ik heb ook eens galop gedaan. Dat vond ik super.

Foto van Gregg

Gregg

Cliënt dagondersteuning Meander

IMG 20221114 WA0002