Oudergroepen en vormingen

Oudergroepen

Vanuit de opvoedingswinkels Brasschaat, Zoersel en Hoogstraten bieden we op regelmatige basis verschillende oudergroepen aan. Dit zijn reeksen van 4 à 5 avonden waarin we met dezelfde groep ouders samenkomen rond een bepaald thema. Er is telkens een theoretisch gedeelte  waarin we heel wat info en handvatten aanreiken, maar er is ook ruimte voor uitwisseling tussen deelnemers onderling.

Heb je interesse om deel te nemen? Je kan contact opnemen via inschrijven@olo-rotonde.be of bellen naar 03/633 99 05 of 03/270 06 73.

Vermeld steeds je naam e-mailadres, telefoonnummer en het aantal personen. We gebruiken je gegevens enkel om info door te geven over het aanbod waarvoor je je inschreef en eventueel voor een korte evaluatie achteraf.

In onderstaande oudergroepen zijn nog plekken beschikbaar:

Waakzaam zorgen voor tieners - dinsdag 7/03, 21/03 & maandag 17/04, 24/04 van 19u30 tot 21u30

Weet je soms ook niet meer hoe het aan te pakken met je puberende zoon of dochter? Dan is de oudergroep 'waakzaam zorgen voor tieners' misschien iets voor jou. Waakzame zorg of nieuwe autoriteit wil het thema opvoenden, gebaseerd op de principes van Haim Omer, bruikbaar maken voor het opvoeden van pubers. Met deze vorming richten we ons tot ouders die onzekerheden, vragen en spanningen ervaring in het samenleven met hun pubers van 12 tot 16 jaar. Door zowel het aanbieden van een inhoudelijk kader, praktische handvaten alsook de ruimte bieden aan uitwisseling met andere ouders willen we deelnemers versterken in de dagelijkse omgang met hun puber.

Voor wie: ouders van pubers van 12 - 16 jaar

Kostprijs: gratis

Locatie: 't Gasthuys, Heilig Bloedlaan 252C, Hoogstraten

Autisme binnenstebuiten - woensdag 26/04, 3/05n 10/05 en 17/05 van 9u30 tot 11u30

Autisme komt voor in alle maten en vormen. Niet voor niets spreekt van Autisme Spectrum Stoornis, waarbij het woordje spectrum aangeeft hoe verschillend het tot uiting kan komen.

In deze oudergroep proberen we zicht te krijgen op de verschillende facetten van autisme. We bekijken hoe autisme er uitziet aan de buitenkant, maar ook wat er binnenin gebeurt. Zo gaan we samen op zoek naar wat lastig is voor jouw kind, waar bepaald gedrag vandaan komt en hoe je hier mee om kan gaan. We reiken handvaten en hulpmiddelen aan waar je verder mee aan de slag kan gaan.

Voor wie: ouders van kinderen met ASS

Kostprijs: 50 euro per gezin (max.2 personen), inclusief werkmateriaal

Locatie: Welzijnscampus, Bredabaan 399, Brasschaat

 

Vormingen

De opvoedingswinkel bieden ook lezingen, workshops, groepstrainingen en praatcafé's over bepaalde opvoedingsthema's aan.

Ontdek hier ons vormingsaanbod voor het voorjaar 2023.

Ons aanbod is gratis tenzij anders vermeld. In het geval van een lezing of een trainingsreeks kan er een bijdrage gevraagd worden.

Wil je graag een van onze vormingen volgen? Inschrijven kan via inschrijven@olo-rotonde.be of telefonisch via het nummer 03/270 06 73.

Vermeld steeds je naam, hoeveel personen, e-mailadres en telefoonnummer. We gebruiken je gegevens enkel om info door te geven i.m.v. de vorming waarvoor je bent ingeschreven en eventueel een korte evaluatie achteraf.

Opvoedingswinkels

Kom je graag meer te weten over de werking van onze opvoedingswinkels?

Klik hier