Italiëreis - leefgroepen Stroom

Een jaar geleden begon er binnen de leefgroepen Stroom  een idee te groeien om een buitenlands kamp te organiseren voor al onze bewoners (29 jongens en meisjes tussen 10 en 21 jaar oud met gedrags -en emotionele stoornissen en/of een verstandelijke beperking). Begeleider Stein vertelt er meer over.

Stein: "Waarom een Italiëreis? Omdat de meeste jongeren nog nooit naar het buitenland zijn geweest en dat allicht ook nooit zullen doen. Samen met onze leidinggevenden werd er een kader gecreëerd waarin dit project werkelijkheid kon worden. De zoektocht ging van start."

De zoektocht naar

  • een gepast verblijf
  • voldoende omkadering en vrijwilligers
  • voldoende financiële middelen
0

Benodigd budget voor de Italiëreis

Stein: "Onze droom, maar vooral ook de droom van de kinderen en jongeren, werd tastbaar toen we in het prachtige Toscane een groot vakantieverblijf vonden dat perfect voldeed aan onze verwachtingen: voldoende slaapkamers, rustig gelegen in een prachtige setting en met voldoende mogelijkheden om leuke activiteiten te doen. We legden de periode van 3 – 10 augustus 2024 vast. We konden nu niet meer terug, deze droom zou realiteit worden!"

We hopen met deze aanzet niet alleen onze bewoners het avontuur van hun leven te bezorgen, maar ook het signaal te geven dat je moet geloven in je dromen en dat je met hard werken er soms in slaagt om ze ook te realiseren!

Stein De Sterck

Inhoudelijk verantwoordelijke - leefgroep Stroom

Stein: "We hopen met deze aanzet niet alleen onze bewoners het avontuur van hun leven te bezorgen, maar ook het signaal te geven dat je moet geloven in je dromen en dat je met hard werken er soms in slaagt om ze ook te realiseren!

Ondertussen zijn onze grootste uitgaven geborgen. Het vakantiehuis en onze busreis zijn betaald. Toch blijven we op zoek naar aanvullende middelen om activiteiten ter plaatse te kunnen organiseren, om van een onvergetelijk kamp een ‘once-in-a-lifetime’ kamp te maken.

Daarnaast is er ook nood aan extra centen om onze reis comfortabel en veilig te maken:

  • kussentjes voor in de bus
  • zonnecrème en aftersun
  • petjes en hoedjes, zonnebrillen, enz… 

Met andere woorden, alle beetjes helpen om dit project helemaal rond te krijgen! Jouw steun zou een bijzonder duwtje in de rug zijn.

In naam van alle kinderen en jongeren alvast heel hard bedankt!

Sara Groblechner H5q4qcnaltw Unsplash
Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan gelijkaardige acties binnen OLO-Rotonde?