Opstaphulp

Mogelijk gemaakt dankzij...

Een enorme dankjewel aan Oudervereniging Rotonde! Dankzij hun sponsoring kon er een extra opstaphulp aangekocht worden.

Onze ergotherapeuten Isaline en Laura doen er alles aan om de zelfstandigheid onze cliënten te verhogen. Een hulpmiddel dat hun aandacht heeft getrokken is 'De Opstaphulp'.

Isaline:"Het opstaan uit een stoel of bed kan een aanzienlijke uitdaging zijn voor cliënten waarbij de mobiliteit afneemt. Cliënten kunnen vaak nog rechtop staan, maar het draaien is moeilijk. Hier kan de opstaphulp het proces vergemakkelijken zonder dat we een tillift moeten inschakelen. Bij een tillift word je volledig rechtgetrokken door het toestel. Het niet gebruiken van spieren leidt snel tot achteruitgang en dat willen we natuurlijk vermijden. Een opstaphulp is daarom een mooie tussenstap."

Bij het gebruik van een tillift worden de spieren logischerwijs niet gebruikt. Het niet gebruiken van spieren leidt snel tot achteruitgang en dat willen we natuurlijk vermijden. Een hulpmiddel als 'de opstaphulp' is daarom een mooie tussenstap.

Isaline

Ergotherapeut

Laura: "Nadat we de opstaphulp op de beurs zagen, hebben we contact opgenomen met de fabrikant. De opstaphulp is toen succesvol getest geweest in het Sterrenhuis (Brasschaat). Zowel cliënten als medewerkers waren zeer enthousiast.

Lang was er een wisselwerking waarbij de opstaphulp werd gedeeld door onze locaties van het Sterrenhuis en de Vluchtheuvel. Het was heel omslachtig en tijdrovend om hier een planning van bij te houden, rekening houdend met de afstand tussen de twee locaties. We moesten echt afwegen waar hij het meest nodig is. Het was dan ook een grote droom om een opstaphulp ter beschikking te hebben op beide locaties. Het is immers een hulpmiddel dat een grote meerwaarde biedt voor zowel gasten als personeel."

Foto 6
Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan gelijkaardige acties binnen OLO-Rotonde?