Therapeutische poezen

Mogelijk gemaakt dankzij...

Een enorme dankjewel aan Oudervereniging Rotonde! Dankzij hun sponsoring konden er therapeutische poezen worden aangekocht voor onze woningen in De Vluchtheuvel en Sterrenhuis.

Therapeutische poezen? Wat moet je je daar net bij voorstellen? Voor alle duidelijkheid het gaat niet om levende dieren, maar deze interactieve poezen zijn wel the next best thing. Leen (begeleider woning 1 De Vluchtheuvel), Fay (operationeel verantwoordelijke woning 4 Sterrenhuis) en Pascale (operationeel verantwoordelijke De Vluchtheuvel) vertellen er meer over.

Leen:"Deze poezen zijn speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. Ze zien en klinken als een echte poes en voelen levensecht door de heerlijk zachte vacht. Ze reageren op beweging, aaien en knuffelen. Ze kunnen miauwen, spinnen, haar ogen open en dicht doen, op haar zij liggen,, aan haar pootje likken,.... Geen echte poes dus, maar toch bijna."

"In onze woning, en bij uitbreiding in alle woningen waar de poezen gebruikt worden, verblijven ouder wordende cliënten. Niet toevallig ervaren de poezen net bij dit publiek een ontzettend succes. Niet alleen, maar ook bij cliënten met beginnende dementie zorgen de poezen voor rust en ontspanning. Een echte companion."

Fay Van Dijck

Operationeel verantwoordelijke woning 4, Sterrenhuis

Pascale: "We hebben een mandje gekocht waar zij de poes kunnen inleggen. Onze cliënten zijn volledig vrij om Betsy, zo hebben we onze poes genoemd, op te pakken wanneer ze willen. Alleen bij het eten is de afspraak 'geen dieren aan tafel'."

  • Wim En Johan2
  • Dirks
  • Jef
  • Wim En Johan
  • Thumbnail: Wim En Johan2
  • Thumbnail: Dirks
  • Thumbnail: Jef
  • Thumbnail: Wim En Johan

Fay: "In onze woning, en bij uitbreiding in alle woningen waar de poezen gebruikt worden, verblijven ouder wordende cliënten. Niet toevallig ervaren de poezen net bij dit publiek een ontzettend succes. Niet alleen, maar ook bij cliënten met beginnende dementie zorgen de poezen voor rust en ontspanning. Een echte companion."

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan gelijkaardige acties binnen OLO-Rotonde?