Nuage rolwagen - Verblijf volwassenen

Een tijdje geleden hebben we één van onze comfortabele zitsystemen moeten afschrijven omdat deze helemaal versleten was. We zijn op zoek gegaan naar een goed alternatief en zijn bij de Nuage rolwagen terecht gekomen. Laura, ergotherapeut De Vluchtheuvel, vertelt er meer over.

Laura: "Cliënten hun comfort wordt voorop geplaatst in de zorgwoningen. Daarom is de aanschaf van de Nuage rolwagen noodzakelijk. Door het wegvallen van ons ander zitsysteem komt het voorzien van optimaal comfort aan de bewoners in het gedrang.

De Nuage rolwagen is een zitsysteem speciaal ontwikkeld voor mensen met een passieve zithouding. Die niet meer in staat zijn om zelfstandig van houding te veranderen. De rolwagen heeft een zeer uitgebreid gamma aan postioneringsmogelijkheden. Door de verschillende mogelijke accessoires kan de rolwagen nog meer gepersonaliseerd worden voor de gebruiker."

0

Benodigd budget voor de Nuage rolwagen

Laura: "We zouden de Nuage graag inzetten in onze afdeling verblijf, specifiek gericht op volwassenen. Hij is ideaal voor cliënten die volledig rolstoelafhankelijk zijn en niet meer in de mogelijkheid zijn om in een ‘gewone’ (relax) zetel te zitten. Het zitsysteem kan ook gebruikt worden bij het geven van wisselhoudingen in het kader van anti-decubituspreventie.


We merken dat onze cliënten ouder worden, achteruitgaan en in het kader van palliatieve zorgen zou dit hulpmiddel ingezet kunnen worden."

Door de Nuage rolwagen kunnen de minst mobiele cliënten op een comfortabele manier deelnemen aan het groepsgebeuren en eenvoudig buiten verplaatst worden. Wat een grote meerwaarde is voor het emotioneel welbevinden van de cliënt."

Laura Maes

Ergotherapeut - De Vluchtheuvel

Laura: "Door de veelzijdigheid van deze rolwagen heeft hij veel voordelen. Zo kan hij individueel ingesteld worden naar de noden van de cliënt door gebruik te maken van de extra accessoires. De Nuage is verrijdbaar en zorgt ervoor dat de gebruiker eenvoudig verplaatst kan worden. Met als gevolg dat ze op een comfortabele manier kunnen deelnemen aan het groepsgebeuren en/of eenvoudig buiten verplaatst kunnen worden. Wat een grote meerwaarde kan zijn voor het emotioneel welbevinden van de cliënt."

32719 1
Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan gelijkaardige acties binnen OLO-Rotonde?