Outreach volwassenen

Is je team of organisatie op zoek naar meer kennis of duidelijkheid rond een niet-aangeboren hersenafwijkijng? Heb je vragen over de moeilijkheden die met een mentale beperking gepaard kunnen gaan? Probeer je een meer autismevriendelijke organisatie te worden? Dan kan ons outreachaanbod je zeker verder helpen.

Onze organisatie biedt informatie en ondersteuning aan andere organisaties en teams om hun werking beter af te stemmen op volwassenen met een beperking. Op deze manier willen we inclusie aanmoedigen.

Onze medewerkers helpen je organisatie om de moeilijkheden die gepaard kunnen gaan met een beperking te herkennen en te verduidelijken. Samen gaan we op zoek naar oplossingen voor de moeilijkheden waar jouw organisatie tegenaan loopt. Bij Outreach geven we informatie en reiken concrete handvaten aan waar je als organisatie mee aan de slag kan. We richten ons echt op de werking van een organisatie en niet op één specifieke persoon met een beperking.

Voor wie?

Zowel medewerkers uit de hulpverlening als uit andere organisaties (zoals diensten gericht op wonen, werken, vrije tijd, cultuur, opleiding sport….) kunnen hun verzoek voorleggen. Een minimum van 3 deelnemers per georganiseerde sessie is vereist.

Werking

Outreach is mogelijk in verschillende vormen. We plannen vooraf een afstemmingsgesprek in waarbij we kijken welke vorm het beste past bij de noden en vragen die jullie hebben.

Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van welke vormen er mogelijk zijn binnen Outreach:

  • We kunnen aansluiten op een overleg om mee na te  denken over een bepaalde situatie.
  • We kunnen een algemene vorming of training geven rond een bepaald thema.
  • We kunnen medewerkers coachen.

Kostprijs

Het outreach-aanbod is gratis.

Outreach in de vorm van een een opleiding, vorming of training wordt aangeboden tegen een kostprijs waarvoor we een aangepaste onkostenovereenkomst opmaken.

Aanmelden

Heb je interesse in Outreach? Wens je vrijblijvend extra informatie?

Het OLO-Rotonde onthaalteam helpt je graag verder!

Aanmelden voor Outreach kan op elk moment via ons online aanmeldformulier. Neem je liever telefonisch contact op, dat kan op werkdagen via 03 633/ 98 99.